Diensten

Het is onze missie om met Talent Lounge een veilige plek te bieden aan iedereen die vragen heeft over hoe die in elkaar zit.  Talent Lounge zet expertise en coaching in om kerntalenten te ontdekken en ermee aan de slag te gaan, individueel of binnen een organisatie.  Talent Lounge biedt HR-diensten (talentmanagement, selecties, werken aan teamdynamiek en leiderschap, ...)


Wat zijn kerntalenten?

De kerntalentenmethode (Coretalents) werd ontwikkeld door Danielle Krekels, oprichtster van Coretalents.

  • kerntalenten = aard +potentieel + intrinsieke motivatie
  • het is een objectieve, wetenschappelijk gevalideerde methode (Cronbach's Alpha .84)
  • het brengt zeer accuraat jouw persoonlijkheid in kaart
  • iedereen heeft 23 kerntalenten (klein, half of sterk) en beschikt over een unieke kerntalentenconstellatie die jouw persoonlijkheid bepaalt
  • een analyse geeft levenslang inzicht in de eigen persoonlijkheid

Talentmanagement

De kerntalentenmethode is zeer bruikbaar binnen een modern HR-beleid met focus op (kern)talentenmanagement.

Talent Lounge helpt organisaties om met de methode aan de slag te gaan: jobcrafting, loopbaanpaden, heroriënteren van medewerkers, ... Met andere woorden: we zorgen samen voor 'de juiste persoon op de juiste plaats'.


Ondersteuning bij selecties en evaluaties

Talent Lounge ondersteunt organisaties bij de selectie van medewerkers waarbij verschillende selectietechnieken kunnen worden gecombineerd. Daarnaast kan Talent Lounge ook helpen met het evalueren van medewerkers.

Teamworkshops & teambuilding: Kom tot de kern van je team

Bij Talent Lounge kan je terecht voor teamworkshops. Aansluitend bij een proeftuin kerntalenten bieden wij de mogelijkheid om samen met het team de teamconstellatie te ontdekken. Wat zijn de sterkten van uw team? Wat zijn valkuilen en aandachtspunten?

Met de workshop 'Kom tot de kern van je team'  (2u30) wordt de basis gelegd voor het werken aan vertrouwen binnen het team. Wij werken aan de hand van de methode Patrick Lencioni om de samenwerking van jouw team te optimaliseren.

We bieden ook een teamworkshop 'Ontdekking kerntalenten' (2 uur) waar we het team laten kennis maken met de Cortetalents-methode en waar we samen ingaan op het belang van kennis van de kerntalenten in een team.

Een teamworkshop afsluiten met een heuse teambuilding? Wij zorgen samen met onze partnerorganisaties voor een onvergetelijke teambuilding-fietstour 'The 7 summits'. Je trekt van rooftop naar rooftop en speelt een uitdagend spel op elke summit. Een dag vol inzichten en uitzichten!

We werken hiervoor samen met onze partnerorganisaties De Fietsgids (Mechelen) en Sisera Groep (Kasteel Tivoli te Mechelen).

Samen ontdekken wij jouw unieke pad: studiekeuze op basis van jouw kerntalenten

Talent Lounge begeleidt jongeren vanaf 14 jaar om aan hun toekomst te bouwen. We vertrekken daarbij van een individuele kerntalentenanalyse voor jongeren (tot 25 jaar in kader van studiekeuze) en zorgen voor aansluitende begeleiding.

We doen dit samen met jou en starten met een online vragenlijst (30 minuten) en een kerntalentenanalyse met verslag (opgesplitst in 2 gesprekken = 3 uur). Je krijgt een thuisopdracht (studiekeuze-oefening) en bekijken samen met jou de mogelijkheden tijdens een opvolggesprek (1uur). We geven je met de kerntalentenanalyse een levenslang kompas en geven je de nodige handvaten om een goede en passende studiekeuze te maken.

Bij Talent Lounge zit je goed voor jouw studiekeuze: onze kerntalentenanaliste Sil heeft immers jarenlange ervaring met werken met jongeren.

Administratieve ondersteuning & virtuals assistent voor overheden en bedrijven

Talent Lounge biedt professionele freelance administratieve ondersteuning op directieniveau (op de werkvloer of als virtual assistant). Onze ervaren professionals zorgen voor een efficiënte uitvoering van administratieve taken ter ondersteuning van de directie van jouw organisatie. Daarnaast kunnen zij ook worden ingezet bij het organiseren van vergaderingen, evenementen, dienstreizen en andere activiteiten. Zo kan jij je richten op jouw core business.

Contacteer ons

Wil je graag jouw kerntalenten kennen? Of de kerntalentenconstellatie van jouw team?  Onze erkende kerntalentenanalisten en -tolken brengen jouw blauwdruk of de blauwdruk van jouw team in kaart. Bovendien begeleiden wij jouw team om een (h)echter team te worden.  Of nood aan administratieve ondersteuning en Neem vrijblijvend contact op voor een voorstel op maat.